Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta de modificare a Codului fiscal care va fi promovat, cel mai probabil, odata cu angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, mai multe impozite vor fi introduse, insa nu este clar deocamdata cate dintre ele vor deveni si litera de lege.

Potrivit expunerii de motive a documentului citat, Guvernul estimeaza ca va obtine in semestrul II al lui 2010 venituri bugetare de 855 milioane lei (205 mil. euro) din introducerea unor impozite, incasarile pentru anul viitor din aceasta sursa fiind prognozate la 1,76 miliarde lei (404 mil. euro).

"Asistam deja la a patra modificare a Codului fiscal in anul 2010, ceea ce «ajuta» mediul de afaceri sa isi dea obstescul sfarsit. Constatam cu totii ca proiectul de restructurare a cheltuielilor bugetare a esuat si ca are loc o crestere masiva a impozitelor precum si a bazei de impozitare. Urmeaza includerea tuturor veniturilor persoanelor fizice in baza de calcul a contributiei pentru pensii, pentru ca sa avem o majorare in termeni reali a cotei de impunere a muncii", comenteaza Emilian Duca, Tax Partner la firma BDO Conti Tax Advisors.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.zf.ro