"Proiectul de lege, fara cifre, a fost admis cu 23 voturi «pentru» si «18 impotriva»", a anuntat presedintele Comisiei de buget a Camerei, Viorel Stefan (PSD).

Textul Legii bugetului de stat pe 2011 a fost adoptat fara modificari de fond, din cele aproximativ 374 de amendamente depuse fiind admis un amendament de tehnica legislativa, care clarifica formularea articolului 39.

Parlamentarii nu au adoptat, dintre amendamentele de fond, nici macar un amendament formulat de PDL, admis de Guvern, care se referea la marirea coeficientului negociabil din valoarea sumelor virate, pe baza caruia se calculeaza cheltuielile pentru transmiterea si achitarea drepturilor de asistenta sociala finantate din bugetul de stat sau din transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale si care se platesc la domiciliul beneficiarilor prin Compania Nationala "Posta Romana".

Dupa adoptarea articolelor Legii bugetului, parlamentarii au decis sa ia o pauza de 10 minute si sa reia lucrarile la ora 19,00, cu o ora intarziere fata de program.

La ora transmiterii acestei ştiri, deputatii si senatorii din Comisiile de buget, finante discuta bugetul Curtii de Conturi, dupa care urmeaza bugetul Administratiei Prezidentiale.

Parlamentarii isi propun sa voteze in aceasta seara bugetele a 31 de ordonatori de credite, printre care Administratia Prezidentiala, ICCJ, CC, CSM, Curtea de Conturi, CNSAS, CNA, ANI, SRI, SIE, SPP, STS, Academia Romana, Ministerul Public, TVR, SRR, Agerpres, ICR si SGG.

Ceilalti ordonatori de credite, printre care si ministerele, sunt programati de comisiile de buget, finante pentru zilele de sambata si duminica.