Propunerea legislativa a fost adoptata marti de Camera Deputatilor, care are competenta decizionala, fiind inregistrate 286 de voturi "pentru", doua "impotriva" si doua abtineri.

Initiativa legislativa a fost respinsa de Senat in luna mai.

Proiectul de lege initiat de Mircia Giurgiu a fost dezbatut in plenul Camerei Deputatilor in 12 octombrie si a fost supus votului final al deputatilor in sedinta din 19 octombrie.

La dezbaterile in plen, deputatul Mircia Giurgiu a mentionat ca a depus acest proiect de lege la inceputul anului trecut, cand inca nu credea ca o sa fie o criza atat de mare si a sperat ca va fi un proiect de lege bun.

"Din pacate, iata ca in ziua de astazi situatia s-a schimbat si avem destule probleme", a spus atunci Giurgiu.

Neimpozitarea pensiilor cu o valoare sub 2.000 de lei ar avea un impact bugetar de cel putin 700 milioane lei (165 de milioane euro), venituri neincasate din aplicarea cotei unice pe fondul de pensii aferent categoriilor valorice intre 1.000 si 2.000 de lei pe luna.
Decizia de a scuti de impozit pensiile sub 2.000 de lei vine in contextul in care, chiar in aceste zile, reprezentantii Guvernului discuta cu FMI posibilitatea impozitarii tuturor pensiilor.

In prezent, impozitul pe pensii se percepe doar pentru sumele care depasesc 1.000 de lei.