Politistii din cadrul formatiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor-IGPR, in urma actiunilor desfasurate in ultima saptamana pentru protejarea mediului de afaceri impotriva actelor ilegale care afecteaza relatiile concurentiale si mecanismele economiei de piata, au constatat 145 de infractiuni, precizeaza sursa citata.

Politistii au depistat 35 de infractiuni de evaziune fiscala, 20 de inselaciuni in relatiile comerciale, 18 falsuri in inscrisuri, 14 infractiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, 11 infractiuni la Legea privind Codul Fiscal, noua infractiuni prevazute de Legea privind marcile si indicatiile geografice, cinci infractiuni la Legea asupra cecului si 4 infractiuni prevazute de Legea privind drepturile de autor si conexe.

Pentru comiterea acestor fapte sunt suspectate 136 de persoane, doua dintre acestea fiind cercetate in stare de retinere sau arest preventiv.

De asemenea, in zece dosare complexe se efectueaza cercetari fata de 14 de persoane, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.