"Majorarea impozitelor pentru cei care au in proprietate doua sau mai multe cladiri figureaza pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 30 iunie 2010, iar masura va intra in vigoare de la 1 iulie 2010", a precizat, aseara, Guvernul.

Anterior anuntului de la Guvern, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, anuntatse ca Executivul a scos din Codul Fiscal “taxa de solidaritate”, care trebuia platita pana la 30 septembrie, pentru ca aceasta era “atacabila”.

"Am rediscutat luni ordonanta de modificare a Codului Fiscal si am decis sa eliminam articolul privind taxa pentru cladiri, urmand ca Ministerul Finantelor sa reglementeze procedura printr-un proiect de lege", a spus Mihail Dumitru.

In prezent, in baza Codului Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Vezi AICI toate modificarile la Codul Fiscal, care au fost publicate ieri in Monitorul Oficial si care vor intra in vigoare de la 1 iulie.

Cea mai importanta dintre ele este majorarea TVA la 24%.