Videanu a evitat sa precizeze, insa, daca PDL-ul renunta la sustinerea reducerii cotei unice.

"Nu sunt viziuni foarte diferite. Va spuneam de un ansamblu de masuri, cresterea salariului minim, concomitent cu reducerea contributiilor sociale, astfel incat sa nu reduca competitivitatea mediului de afaceri, care este cel care poate sa aduca crestere economica in Romania. Din punctul meu de vedere si aici, sigur, putem avea si viziuni diferite, eu cred intr-un pachet de masuri, nu intr-o singura masura, nu exista o singura masura de natura fiscala care sa fie o masura miracol care sa scoata Romania din criza. Dar cred intr-un pachet de masuri care sa vina sa rezolve elementele de blocaj in economia nationala si ca sa creeze premisele de crestere economica consistenta in 2011 si 2012, ca o garantie a iesirii Romaniei din criza", a spus Videanu, preluat de Mediafax.

Intrebat daca acest pachet de masuri va contine scaderea cotei unice si scaderea contributiei salariatilor, Videanu a spus ca, "la nivel de principiu, da".

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca reducerea cotei unice nu este o solutie, ca TVA nu va creste si a subliniat ca sustine scaderea contributiilor salariatilor.