Un turist care si-a rezervat trei nopti de cazare la un hotel de patru stele din Mamaia si care a mers in club si la cel putin un concert organizat in statiune a lasat mai mult de 200 de euro pe litoral. Cu toate acestea, romanii care au ales sa petreaca 1 Mai in statiuni ca Vama Veche sau in Costinesti au platit mai putin, locul de cazare la o pensiune costand in jur de 80 de lei (20 de euro) pe noapte. Daca se mai adauga man­carea si distractia, atunci cheltuielile turistului s-ar fi putut ridica la 60 de euro in weekend.

Potrivit estimarilor ZF, cei 20.000 de turisti prezenti pe litoral de 1 Mai au adus proprietarilor de hoteluri, restau­rante si cluburi venituri intre 1,2 mil. euro si 4 milioane de euro.

Trei nopti de cazare intr-o camera single, cu mic dejun, pranz si cina inclusa, dar si acces gratuit la spa-ul hotelului a costat 1.800 lei de persoana (439 euro), potrivit datelor de pe site-ul hotelului Palm Beach.

Si Anca Nedea, directorul general al hotelului de patru stele Iaki, aflat in proprietatea lui Gheorghe Hagi, a spus ca hotelul a fost plin de 1 Mai. Ca­pacitatea de cazare a hotelului este de 122 de camere.

"A fost bataie pe camere. Cu trei saptamani inainte de 1 mai nu mai aveam nicio camera libera. Turistii au inceput sa isi faca rezervari cu cateva luni inainte", a spus Anca Nedea, precizand ca anul trecut in aceeasi perioada nu erau pline toate camerele.

Citeste mai multe despre cum s-au distrat tinerii de 1 mai pe litoral pe www.zf.ro