Spre exemplu, pentru 5 nopti cu micul dejun si dejunul incluse, la hotelul Vega din statiunea Mamaia, ati plati in mod normal 2.160 lei/persoana. Si asta, in plin sezon estival. Daca va luati acest pachet si il achitati integral pana la 31 martie, pretul este de 1.760 lei/persoana.

Desi programul “Inscrierii Timpurii” s-a derulat si anul trecut, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), spune ca, in acest an, lucrurile s-au schimbat, sunt mult mai bine organizate, iar lista participantilor este mult mai mare. Adica, spre deosebire de 2009, cand in program au intrat 106 hoteluri din 9 statiuni de pe litoral si 14 statiuni montane, in acest an, numarul lor se va dubla, pe putin, si vor fi peste 200 de hoteluri de pe litoral, zonele montane, zonele balneare, Delta Dunarii si pensiunile rurale.

Totodata, media discounturilor oferite a crescut si ea, spune Corina Martin, presedintele ANAT.
“In 2009, reducerile de pret au fost in medie de 15-20%, dar in acest an am discutat cu hotelierii si am ajuns la reduceri de 25-30%, tot in medie. Hotelierii au inteles ca este tot spre binele lor, sa incaseze bani pe 15 aprilie pentru vacante ce se vor desfasura abia la vara. In plus, anul acesta nu vom mai asista la situatia creata vara trecuta, cand hotelurile, din disperare, au scazut preturile de receptie sub preturile acordate prin agentiile de turism, lucru inacceptabil. Anul acesta nu se va repeata fenomenul, pentru ca sunt sub contract”, a spus oficialul.

Potrivit presedintelui ANAT, programul va beneficia de sustinerea oficiala a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, care a alocat si un buget de promovare, in acest sens.

“Acum doua saptamani am primit girul ministerului. Noi la ANAT ne-am stabilit déjà bugetul de promovare pentru acest an, insa sprijinul MDRT va fi extraordinar. Programul va avea success si cifrele se vor dubla comparativ cu anul trecut”, a spus Martin.

“Cifrele” la care face referire oficialul de la ANAT sunt, in fapt, estimarile pentru 2010. Adica, 60. 000 de turisti ce vor apela la program, 60 de milioane de lei, incasari pentru intreg anul si cele peste 200 de hoteluri participante.