Totusi, majorarea valorii cumulate a averilor in 2015 a fost una "modesta", in conditiile in care, in 2014, aceasta crescuse cu 25 de miliarde franci.

Anul acesta a fost unul dificil pentru burse, iar preturile materiilor prime s-au prabusit.  

Familia fondatorului grupului suedez Ikea, Ingvar Kamprad, ramane pe primul loc in topul celor mai bogati 300 de oameni care traiesc in Elvetia, cu o avere estimata la 45 de miliarde franci, cu doua miliarde mai mare ca in 2014.

Jorge Paulo Lemann, principalul actionar la AB-InBev, cel mai mare producator mondial de bere, se afla pe 2, cu active in valoare de aproximativ 29 de miliarde franci, cu 3 miliarde mai mult decat in 2014.  

Doar 54 dintre cei mai bogati 300 de oameni care traiesc in Elvetia au inregistrat o crestere a averii lor anul trecut, in timp ce 34 de nume de pe lista Bilanz au pierdut o parte din avutie.

Cel mai bun exemplu in acest sens este Ivan Glasenberg, patronul grupului GlencoreXstrata, care, in ultimele 12 luni, a pierdut jumatate din avere si in prezent mai detine active in valoare de 2 - 2,5 miliarde de franci.  

Printre noii intrati pe lista celor mai bogati 300 de oameni care traiesc in Elvetia se numara Andrea Agnelli, mostenitorul familiei care a fondat grupul italian Fiat, scriitorul brazilian Paulo Coelho, care in prezent locuieste la Geneva, si arhitectul spaniol Santiago Calatrava, care conduce unul dintre birourile sale de la Zurich.