Therme Bucuresti este cel mai mare complex termal din Europa, construit greenfield, pe 250.000 de mp, cu suprafata totala de peste 30.000 mp si o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Apa termala este extrasa de la o adancime de peste 3.100 de metri.

Spatiile verzi formeaza cea mai mare gradina botanica din Romania, cu peste 800.000 plante, unele unice, precum Copacul vietii.

In cadrul complexului sunt si sase saune tematice si o baie de aburi. De asemenea, detine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei. 

"Complexul este proiectat pentru o seismicitate de 9 grade pe scara Richter. Ne asteptam ca in primul an sa avem intre 800.000 - 1 milion de vizitatori. Este o constructie cu un grad de eficienta energetica extrem de ridicat, a carei autonomie energetica este asigurata 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficientei energetice, Therme Bucuresti functioneaza din resurse proprii in proportie de 90%", a precizat Stelian Iacob, administratorul centrului.

Forajul este o dubla premiera pentru Romania moderna, pentru ca este cel mai adanc foraj de apa termala realizat dupa 1989 si foloseste o tehnica revolutionara, care pastreaza toate calitatile fizice si chimice ale apei, pana la suprafata. 

Bucurestiul este al doilea cel mai mare oras termal din Europa, dupa prima si cea mai veche capitala termala atestata istoric: Roma.