Desi reprezentantii agentiilor de turism de la noi spun ca nu vor mari probleme, ei ne sfatuiesc sa nu alegem ca destinatie de vacanta orasele mari ale Greciei, ci mai degraba  sa se indrepte  catre resort-uri si statiuni  de pe litoral ferite de agitatia citadina, unde protestele vor fi in toi.

In primul rand va fi o lovitura de imagine pentru greci, insa atata timp cat turistii romani vor ocoli zonele de conflict, adica in general orasele mari, din punct de vedere al securitatii nu vor exista probleme. Protestele se vor indrepta catre autoritatile centrale si locale, adica in Atena sau Salonic”, a declarat pentru incont.ro Mircea Draghici, consultant in turism.

Greva a inceput astazi, insa nu se stie cat va dura.

Vanzarile inca nu au inceput pentru sezonul estival, dar daca situatia va continua pana pe 15 mai, atunci intr-adevar vor fi probleme. Pana acum, din discutiile cu hotelierii greci lucrurile sunt linistite. Agentiile noastre au luat legatura cu partenerii de acolo si situatia este buna. Grav va fi daca aceasta greva va duce la inchiderea vamilor sau va tine suficient timp incat oamenii sa prinda teama de a-si mai petrece vacanta acolo” , a declarat pentru incont.ro Dragos Raducan, secretar general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Operatorii din turism spun totusi ca nu avem de ce sa ne facem griji.

Cele mai vandute pachete pentru Grecia sunt cele ce include cursele de tip charter, iar acestea nu incep pana la finele lunii mai. Grecia este o destinatie turistica ce nu va muri niciodata. Pana acum, nu am primit nicio sesizare de la turisti si nu are rost sa ne facem griji pentru ce va fi, daca va fi, la vara. In timpurile astea lucrurile se intampla din aproape in aproape, asa ca va trebui sa urmarim situatia, nu sa ne facem griji de pe acum”, a spus Lucia Morariu, proprietatrul agentiei de turism Eximtur.

Acum, adevarul se afla la mijloc, asa ca ramane de vazut daca va veti trezi cu zborurile anulate sau daca veti fi opriti la vama ori va veti afla in mijlocul protestelor si nu veti avea cum sa circulati cu mijloacele de transport in comun.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!