Un filmulet postat pe internet a produs uimire in toata lumea. Pe repede inainte se vede cum o companie a ridicat un zgarie-nori cu 57 de etaje, in provincia Hunan. Lucrarile s-au incheiat in doar 19 zile.

Xiao Changgeng, vicepresedintele companiei
"Metoda folosita de noi garanteaza un interval scurt pentru finalizarea constructiei, pentru ca 90% din materialele folosite sunt transformate in fabrica noastra in prefabricate."

E vorba mai exact de 2736 de "piese" realizate pe parcursul a patru luni si jumatate si imbinate pentru a crea turnul din metal si sticla.

Chen Xiangqian, inginer
"Folosind metoda traditionala, ar trebui sa pui caramida peste caramida. Folosind aceasta metoda, nu trebuie decat sa asamblezi unitatile prefabricate."

Totusi, explica vicepresedintele companiei, zilele de lucru pe santier nu au fost consecutive. Lucrarile au fost intrerupte pe timpul iernii si in weekenduri. Iar pauzele au fost folosite pentru pregatiri minutioase.

Mini Sky City are 19 sali de conferinte, 800 de apartamente si spatii de birouri ce pot primi 4000 de angajati.

 Xiao Changgeng, vicepresedintele companiei
"Cladirea va rezista fara probleme in caz de furtuna cu vant puternic ori de cutremur. Putem garanta ca toti locatarii vor fi evacuati rapid in caz de incendiu."

Pe langa viteza si siguranta, proiectele de acest fel sunt mai prietenoase cu mediul. Un minus ar fi uniformitatea designului, spun arhitectii. Compania care a intrat in cartea recordurilor cu Mini Sky City vrea sa supuna metoda unui nou test. Spera sa obtina aprobari pentru ridicarea unui turn cu 220 de etaje in doar trei luni.