Cei mai multi turisti au venit in iulie si august, cand a fost inregistrat un flux de 115.000 de oameni.  

"Este cel mai bun an de cand Castelul Corvinilor a intrat in circuitele turistice. In general, turismul a crescut in Romania si ne asteptam ca acest trend sa se mentina si pentru acest an. De aceea, ne asteptam ca la finalul anului 2016 sa putem spune ca numarul vizitatorilor care au trecut pe la castel a depasit 330.000 de oameni", a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, potrivit Agerpres.

Castelul din Hunedoara este dovada ca un monument istoric bine pus in valoare se poate transforma intr-un contributor important la bugetul unei primarii locale.  

"Nu e un secret pentru nimeni ca am avut un an turistic foarte bun. Incasarile din vanzarea biletelor au depasit un milion de euro", a afirmat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion.  

Castelul Corvinilor va depune pe noul exercitiu financiar al Uniunii Europene un proiect de restaurare in valoare de 10 milioane euro, prin care monumentul istoric si zona din imprejurimi se vor constitui ca un ansamblu arhitectural cu multiple valente, in care turistii sa-si poata petrece cel putin o zi de vacanta.

Proiectul studiului de fezabilitate a fost aprobat de Consiliul Local Hunedoara.