Bursa de turism de la Brasov, menita sa promoveze sezonul de iarna cu oferte care mai de care mai atractive, i-a lasat pe multi cu gura cascata. Preturile raman uriase, chit ca oamenii sunt tot mai stramtorati.

In Poiana Brasov, trei zile de Revelion de persoana costa intre 280 si 550 de euro sau chiar mai mult, cu demipensiune si masa festiva. Iar la Predeal, Sinaia sau Busteni preturile pleaca de la 270 de euro la 3 stele si ajung si la 500 de euro pentru 4 stele.

Agentii de turism nu cred ca in aceste conditii lumea o sa ramana in Romania.

"De la partenerii nostri din Bulgaria si Austria am primit deja oferte foarte avantajoase si i-as sfatui pe hotelierii romani sa le verifice pe acelea mai intai si sa vina cu oferte ca atare...", spune Alin Georgescu, manager agentie de turism.

De pilda, un sejur de 4 zile in Austria, de Revelion, costa 400 de euro de persoana cu transportul asigurat. Asadar puteti sa stati tot la 4 stele si sa economisiti 100 de euro. Si asta daca apelati la o agentie. Daca va faceti rezervare pe net puteti sa platiti si mai putin.

Si totusi, hotelierii romani ne transmit ca reduceri mai mari nu vor face.

"Sa nu uitam ca utilitatile la noi sunt cu 50% mai scumpe decat la bulgari, iar costurile cu impozitul pe salarii reprezinta 70 la suta. La bulgari doar 40...", explica Daniel Vasilescu, presedintele ANAT.

Asadar, daca aveti bani de cheltuit pentru aceasta iarna chibzuiti bine. S-ar putea ca si printre straini sa va simtiti... ca acasa!