Castelul a fost achizitionat in 1995, cand era aproape o ruina, costand 45.000 de dolari. In 2002, medicul, pasionat de cavalerii templieri, a mai investit 300.000 euro si l-a transformat in hotel.

"Este strajuit de doua stanci calcaroase pe nume Data si Bogza. Este amplasat intr-un loc strategic, dateaza din 1320 si atunci a tinut locul de cazarma militara", povesteste Camelia Goarna, administratoarea castelului.

Sunt multi cei care trec pragul hotelului-castel, in special clienti aflati in cautarea oazelor de liniste in mijlocul naturii. Turistii vin din marile orase, dar si din strainatate.

Camerele au fost renovate in acelasi stil medieval. "Sunt cu baldachin, incearca sa pastreze aceeasi linie ca acum 600 de ani. Sunt construite din lemn masiv si piatra. Majoritatea turistilor sunt satui de conditii de lux, aici se pot relaxa si pot intalni ceva mai deosebit", explica administratoarea "hotelului".

Cei interesati sa practice alpinismul sau zborul cu parapanta, o pot face in apropierea castelului, pe stancile abrupte numai bune pentru aceste sporturi.

„Turistii care vin in zona pot sa se catere pe stanci, pot sa sara cu parapanta, pot sa faca drumetii in aer liber, sa viziteze, caci este o zona foarte frumoasa. Sunt incantati ca, in sfarsit, gasesc ceva natural, aici este o oaza de liniste, pot sa isi incarce bateriile",
spune si Anita Negoita, angajata castelului.

La finalul aventurii, in apropierea castelului, oaspetii pot gusta festinul cavaleresc pregatit de un bucatar sarb. Iar la numai 40 de kilometri departare se afla statiunea montana Baisoara, unde turistii pot practica sporturi de iarna.