Fiind unii dintre cei mai de succes actori de la Hollywood, Angelina Jolie si Brad Pitt au adunat in timpul celor 12 ani cat au fost impreuna o avere imensa si au lansat si o fundatie caritabila, in 2006.

Potrivit site-ului CelebrityNetWorth.com, cei doi ar avea, cumulat, o avere de 400 de milioane de dolari, din care 240 de milioane ai lui Brad Pitt si 160 de milioane ai Angelinei Jolie, bani pe care i-au produs dupa ce au jucat, au regizat si au produs mai multe filme.

Desi sunt impreuna de 12 ani, cei doi au fost casatoriti legal doi ani si doar banii produsi in aceasta perioada vor fi impartiti. In rest, fiecare isi va pastra averea cu care a intrat in aceasta casnicie.

De mentionat, totodata, este si faptul ca in cererea de divort, Angelina Jolie nu a cerut sprijin financiar pentru copii, prin urmare Brad Pitt nu va fi obligat sa asigure pensie alimentara copiilor daca nu va dori.

Potrivit sursei citate mai sus, o adevarata provocare va fi, insa, ca cei doi sa imparta multitudinea de proprietati pe care le detin. Familia Jolie-Pitt detine mai multe case in Los Angeles, o pensiune de 5 milioane de dolari in Santa Barbara si inca una in valoare de 6 milioane de dolari in New Orleans.

Cei doi actori americani au achizitionat, totodata, proprietatea Miraval in anul 2008, cu aproximativ 40 de milioane de dolari. Impresionantul castel Miraval, datand din secolul al XVII-lea, folosit ca resedinta de vara de cuplul de actori, este inconjurat de un domeniu de 500 de hectare, din care aproximativ 50 de hectare sunt cultivate cu vita-de-vie. In 2013, vinul produs pe proprietatea celor doi actori a ajuns pe piata, fiind unul dintre cele mai scumpe si cele mai cautate din lume.

Celebrity Net Worth citeaza o sursa din interior, potrivit careia cei doi au semnat, in 2014, un contract prenuptial, care stipuleaza ca, in cazul divortului, fiecare dintre cei doi va ramane cu banii adusi in casatorie. Potrivit estimarilor, Angelina Jolie a castigat in jur de 45 de milioane de dolari, in ultimii doi ani, iar Brad Pitt, 75 de milioane.

Citeste si: Angelina Jolie si Brad Pitt au primit 5 mil.dolari pentru fotografiile de la nunta

Rosé-ul lansat de Angelina Jolie si Brad Pitt, printre cele mai bune vinuri din 2013

Actrita americana Angelina Jolie (41 ani) i-a cerut divortul sotului sau Brad Pitt (52 ani), dupa doi ani de la casatorie si 12 ani petrecuti impreuna, a anuntat portalul de stiri despre vedete TMZ, preluat de www.stirileprotv.ro.

Angelina Jolie a cerut custodia copiilor si a solicitat judecatorului sa-i permita lui Brad Pitt sa-i viziteze, precizeaza portalul de celebritati. "Ea nu doreste ca Brad sa aiba custodia fizica impartita" a copiilor, ci doar "custodia legala partajata", potrivit aceleiasi surse.

Actorul american Brad Pitt a reactionat cu tristete la cererea de divort depusa de sotia sa, Angelina Jolie, si a asigurat ca cel mai important in aceste momente este binele copiiilor. "Sunt foarte trist pentru toate acestea, dar acum mai important este binele copiiilor nostri", a subliniat Pitt intr-un comunicat adresat revistei People.

Citand "diferente ireconciliabile", Jolie a cerut custodia celor 6 copiii ai cuplului: trei adoptati -Maddox (Cambodgia), Pax (Vietnam) si Zahara (Etiopia) - si trei biologici -Shiloh si gemenii Knox si Vivienne.

Cunoscuti ca “Brangelina”, Pitt si Jolie formau una din cuplurile cele mai respectate si mai populare de la Hollywood atat pentru talentul lor pe marele ecran cat si pentru numeroasele lor activitati umanitare.

Cei doi actori s-au cunoscut in timpul filmarilor la 'Mr.& Mrs. Smith' (2005) si s-au casatorit intr-o ceremonie intima celebrata in august 2014 in luxoasa lor resedinta Chateau Miraval, din sud-estul Frantei.