“Profilul turistului roman care calatoreste in Austria contureaza o persoana tanara, dinamica, cu venit mediu sau peste medie, care prefera sa isi rezerve online vacanta, care petrece in Austria, in medie, 5 zile si opteaza pentru cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele”, a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei in Romania, intr-un comunicat remis Incont.ro.

Potrivit lui Lenger, romanii prefera destinatii de schi consacrate, precum statiuni din regiunea Tirol si Salzburgenland, alegand, de regula, sa petreaca o zi si in Viena sau Salzburg, in functie de sejur.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul de Turism al Austriei, preluate de incont.ro, Viena, Innsbruck, Stubai, Kaprun si Solden sunt cele mai cautate destinatii de vacanta de catre romani, in perioada sarbatorilor de iarna.

Viena, preferata pentru targurile de Craciun

De altfel, Viena este una dintre cele mai vizitate destinatii din Austria, pe locul 11 in topul vizitatorilor dupa nationalitate. In perioada iernii, principalul magnet al Vienei il reprezinta targurile de Craciun. In acest an, acestea vor fi deschise incepand cu 22 noiembrie si pana in 24 decembrie. Astfel de evenimente atrag anual aproximativ 500.000 de turisti care petrec cel putin o noapte in Viena. Dintre acestia, romanii ca reprezinta aproximativ 3,4% din total, potrivit unui comunicat al Oficiului de Turism al Austriei.

Innsbruck, raiul pasionatilor de schi

Pe langa targul de Craciun ce se desfasoara in mai multe zone din Innsbruck, din noiembrie si pana in ianuarie, turistii au acces la noua partii de schi, dintre care la unele se poate ajunge cu tramvaiul. In plus, Innsbruck este singurul oras din Austria care a gazduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarna.

Stubai, Kaprun si Solden, cautate tot pentru... schi

Neustift im Stubaital, aflat in valea Stubai, aproape de Innsbruck, numara peste 50 kilometri de partie, situate intre 1.000 si 3.000 metri altitudine, potrivite atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru cei avansati. Anul acesta, sezonul de schi din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie.

Kaprun are 130 kilometri de partii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii si incepatori.

Solden e o alta destinatie preferata de romani. Aceasta include 151 kilometri de partii, doi ghetari schiabili, cea mai lunga partie din lume (14 kilometri) si toate dotarile pentru o vacanta memorabila.

In 2012, Austria a inregistrat aproximativ 830.000 de innoptari, iar pentru 2013 se estimeaza un nivel asemanator anului trecut. In sezonul de iarna 2012/2013, Viena a strans aproape 130.000 de innoptari, urmata apoi de Soelden (20.000) si Kaprun (11.790).

Oficiul National de Turism al Austriei este o institutie publica care promoveaza zonele cu potential turistic din Austria.