Dupa Italia, la diferenta foarte mica, se afla insulele din Grecia si Finlanda. Topul destinatiilor pentru sejururi de maximum trei zile este completat de Austria, Portugalia, Cehia, Irlanda, Spania, Franta si Olanda. 

Romania e pe locul 23, inaintea Muntenegru si Bulgaria, arata The Global Tourism Monitor. Cei care au ales tara noastra spun ca punctele tari sunt obiectivele turistice si experientele turistice noi si doar intr-o mica masura cunoasterea culturii locale.

Cea mai recomandata destinatie din Europa pentru vacante de lunga durata este Norvegia, urmata de Suedia si Austria. Romania se afla pe 24, urmata de Ungaria, Finlanda si Bulgaria.

Cea mai putin apreciata destinatie, atat pentru city break-uri, cat si pentru vacante lungi, este Ucraina. 

Unde vor turistii sa mearga in vacanta in 2015

Spania e destinatia preferata de vacanta, din Europa, in 2015. Italia, Franta, Grecia, Marea Britanie, Austria, Turcia, Croatia, Belgia, Cehia ocupa urmatoarele pozitii.

Bulgaria are un scor mai mic decat Romania la recomandarile turistilor care au vizitat aceasta tara, dar la nivel de marketing turistic situatia se inverseaza. Bulgaria este mai bine promovata decat Romania.

Doar 1% dintre turistii straini iau in considerare petrecerea vacantei in Romania in 2015.