Aceasta piscina naturala cu apa geotermala e situata in mijlocul unui urias camp de lava, aflat la 45 de minute de Reykjavik.

Piscina intinsa pe mai bine de 5000 mp atrage anual sute de mii de turisti si surclaseaza plajele negre, fiordurile si chiar luminile Nordului.

Pentru o tara cu o populatie de numai 320.000 de oameni, 585.000 de turisti - cati au vizitat anul trecut laguna - reprezinta o cifra impresionanta.

"E complet unica si a fost numita una dintre cele 25 de minuni ale lumii. In plus, o apa cu asemenea componente nu a fost gasita nicaieri altundeva in lume", a declarat Magnea Gudmundsdottir, reprezentanta Blue Lagoon.

Motivele sunt lesne de inteles. Apa are o temperatura constanta de 38 de grade de-a lungul anului, cat si proprietati terapeutice, datorita unui amestec de silicati, saruri minerale sau sulf. 

"Natura se ocupa de tot. Apa e testata cu regularitate si, datorita compozitiei, nu are nevoie de substante artificiale de curatat, precum clorul", a explicat Magnea Gudmundsdottir.

Cu toate ca pare o minune a naturii, locul a fost creat de fapt de om. In 1976, o companie electrica a amplasat turbine care pompeaza apa termala de la 2000 de metri adancime. Apa ramasa e apoi recirculata si deversata in locul care-a devenit azi Laguna Albastra. Toti cei 6 milioane de litri de apa de o nuanta spectaculoasa de albastru deschis sunt reimprospatati o data la doua zile. Asa s-a format laguna, la inceput folosita doar de localnici.

Locul a devenit faimos abia dupa ce mai multe persoane suferinde de boli ale pielii s-au vindecat in urma unor bai succesive.