Pe langa dinozauri, in parc se mai gasesc casute construite in arbori, la nivelul coronamentului, in care se vor desfasura activitati educative pentru copii cum ar fi desenat, sculptat, pictat, trasee de catarare pentru copii printre copaci, un vulcan care scoate fum, si in acelasi timp, pe o platforma amplasata la baza acestuia, este simulat un cutremur.

De asemenea, un centru de receptie, o cladire multifunctionala cu locuri de joaca, terase, un muzeu in care sunt expuse schelete de dinozauri, inclusiv un schelet de dinozaur romanesc, un cinematograf unde vor rula filme documentare si filme la moda, noi aparitii in domeniu, magazine de suveniruri.

Dinozaurii pot fi admirati de pe niste alei pietruite care fac inconjurul parcului.

"Suntem fericiti sa deschidem cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei si cel mai nou din intreaga Europa, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul in zona Brasov-Rasnov. Dinozaurii expusi in parc sunt foarte bine facuti, certificati stiintific de catre cele mai inalte foruri paleontologice. Sunt asezati in mediul lor natural pentru ca aici avem o padure cvasi-virgina deosebit de pitoreasca. Vizitatorii vor vedea dinozauri asezati in apa pentru ca sunt cei de apa, zburatori, care se afla in arbori sau pradatori, care ii pandesc pe cei ierbivori. Este un proiect ambitios care s-a dezvoltat in numai un an de zile. Este adevarat ca mai avem foarte putine lucruri de pus la punct in acest parc, de aceea spunem ca 95% este finalizat, dar de vineri poate fi vizitat. Speram sa atragem un numar cat mai mare de turisti interesati sa vada ceva care nu mai exista in acest moment in Romania", a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect, potrivit Agerpres.

"Parcul cu dinozauri este un proiect care alaturi de Cetatea Rasnov, vizitata anul trecut de 240.000 de turisti, Pestera din Valea Cetatii, liftul pe plan inclinat cu cremaliera pentru transportul turistilor la Cetate, care va fi gata la sfarsitul lunii iunie, Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile de pe Valea Carbunarii, centrul istoric al orasului care este in lucru, intregeste oferta turistica a orasului nostru. Toate aceste obiective ii vor face pe turisti sa ramana cateva zile la Rasnov pentru a le vedea. De altfel, este un concept integrat pe care noi rasnovenii l-am oferit din punct de vedere al agrementului, tuturor turistilor care se afla pentru cateva zile la Rasnov, dar si celor care sunt cazati la Bran-Moieciu, Poiana Brasov sau Predeal", a afirmat si primarul Rasnovului, Adrian Vestea, extrem de bucuros ca proiectul a prins contur.

El si-a exprimat increderea ca in urmatorii doi ani Rasnovul va depasi un numar de 400.000 de turisti anual.

"Rasnovul organizeaza in sezonul estival foarte multe evenimente culturale nationale si internationale, alaturi de cele sportive. Daca anul trecut ne-au vizitat orasul aproape 300.000 de turisti din tara si din strainatate, am convingerea ca in urmatorii doi ani vom depasi numarul de 400.000, cand si restaurarea Cetatii va fi gata si centrul istoric de asemenea. Sunt convins ca de la an la an Rasnovul va atrage tot mai multi turisti, tocmai pentru ca am mizat pe aceasta carte a turismului, orasul s-a dezvoltat, iar de la 100 de locuri de cazare in anul 2004, am ajuns in prezent la peste 2.500. Majoritatea proiectelor au fost realizate cu fonduri europene, fonduri norvegiene si in continuare vom merge pe aceasta directie pentru ca se pot realiza foarte multe lucruri", a mai spus edilul. 

Dino Park Rasnov este un proiect de 5 milioane de euro, finantat din fonduri europene prin POR 2007-2013, din care 70% finantare europeana si 30% fonduri proprii.

Terenul pe care s-a construit parcul a fost concesionat de primaria Rasnov pentru o perioada de 49 de ani.

Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi intre orele 9,30-20,00, iar pretul unui bilet este de 28 de lei pentru adulti si 22 de lei pentru copii. Gratuitate au doar copiii cu varsta sub trei ani.