Acesta este cel mai recent proiect anuntat de emirat, care vrea sa atraga 20 de milioane de vizitatori pe an pana in 2020, cand Dubaiul va gazdui expozitia World Expo 2020, scrie News.ro.

Noul complex turistic, numit Marsa Al Arab, va fi format din doua insule si va avea o suprafata de 4 milioane de metri patrati. Un dintre insule va fi dedicata divertismentului si turismului de familie, iar cealalta va include vile de lux si un port privat, a relatat luni agentia WAM.

Dubaiul este deja unul dintre cele mai vizitate orase din lume, chiar daca hotelurile, mall-urile si operatorul aerian Emirates au fost afectate de aprecierea dolarului, care face din emirat o destinatie mai scumpa pentru multi vizitatori straini.

Emiratele Arabe Unite isi coteaza dirhamul in functie de dolar.

In primul trimestru, aproximativ 4,6 milioane de turisti au vizitat Dubaiul, in crestere cu 11% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecuta, potrivit datelor Dubai Tourism.

Marsa Al Arab va avea 140 de vile, un port, un parc acvatic si un teatru cu o capacitate de 1.700 de spectatori, unde Cirque du Soleil va putea avea spectacole, potrivit presei locale.

Lucrarile de constructie vor incepe in iunie, urmand sa fie finalizate la sfarsitul anului 2020, potrivit WAM.

Agentia nu a mentionat cum va fi finantat proiectul.

In Dubai se lucreaza la mai multe proiecte finantate prin datorii, care urmeaza sa fie finalizate in urmatorii cativa ani.

Intre acestea se numara facilitatile pentru World Expo 2020, extinderea sistemului de metrou si constructia unui nou aeroport, Al Maktoum International Airport, care va deservi pana la 146 de milioane de pasageri pana in 2025.

Marsa Al Arab va adauga 2,2 kilometri de plaja la tarmul emiratului, a aratat WAM.

Cea mai faimoasa insula artificiala din Dumai este Palm Jumeriah, unde se afla mai multe hoteluri, vile si apartamente. Constructia altor insule a fost insa blocata sau restransa, dupa criza datoriilor din emirat din 2009.

Palm Jebel Ali, a carei constructie a inceput in 2002, nu a fost inca finalizata, in timp ce planurile pentru Palm Deira au fost modificate, pentru a crea un proiect mai mic, numit Deira Islands.

Un alt arhipelag artificial, The World, un lant de insule in forma continentelor lumii, a fost dezvoltat partial.