Nicoleta povesteste ca mama ei urma sa plece in Cipru. A plecat in vacanta cu intarziere, nu a fost preluata de pe aeroport, asa cum i se promisese, si a fost cazata la un hotel de 3 stele, desi platise pentru unul de 4. Conditiile au fost total insalubre: au stat intr-o anexa care era chiar langa ghena de gunoi.

Abia dupa trei zile, sustine femeia, turistii au fost mutati la hotelul pentru care au dat cate 400 de euro de persoana. Contactat telefonic, directorul agentiei considera cazul inchis.

Alta persoana, alt of. Un avocat a achitat 5000 de euro pentru o vacanta in Statele Unite. Agentii i-au spus ca nu trebuie sa fie prezent la Ambasada pentru acordarea vizei, ceea ce i s-a parut suspect. Apoi, cu mai putin de 24 de ore inainte de plecare, a fost informat telefonic ca excursia nu o sa mai aiba loc din cauza unor considerente externe care nu tineau de el.

In replica, cei acuzati insista ca excursia ar fi fost anulata din vina clientului care a invocat o fractura la mana si a solicitat o amanare.

Din cauza reclamatiilor, cele doua agentii, dar si alte sase au fost excluse din ANAT. Dintre acestea: Rex Travel, Big Travel, Premium Holidays, Sfara Tours, Ali Baba Tour, Universal Turism si Aoyas International. Informatia a fost publicata de site-ul ANAT, pe data de 3 martie 2012.

"In 2011, au fost aproape 900 de reclamatii, majoritatea confirmate. Valoarea amenzilor a fost de peste 1.500.000 de lei", a declarat C-tin Cerbulescu, presedinte ANPC

Potrivit ANAT, peste 100 de site-uri vand in acest moment vacante la preturi foarte mici, fara sa detina licenta de turism. Asta inseamna ca nu pot fi verificate sau amendate.