“Am primit mesaj de la autoritatile grecesti si am fost anuntati ca astazi cursele sunt anulate si reprogramate pentru 6 mai”, a declarat pentru incont.ro Ioan Mihalcea, din cadrul biroului de comunicare al Tarom.

Totodata, CFR Calatori a anuntat deja ca exista cateva trenuri inspre si dinspre Grecia care vor fi anulate sau restrictionate incepand de astazi si recomanda calatorilor sa se informeze despre restrictiile impuse, inainte sa plece la drum. Sindicatele elene, atat cele ale functionarilor publici, cat si cele din mediul privat, au anuntat ca vor intra in greva generala din 5 mai.

Potrivit CFR Calatori, trenul Rapid 463 Bucuresti Nord – Sofia– Kulata –Thessaloniki, cu plecare, marti, din Bucuresti Nord, este anulat pe portiunea Kulata – Thessaloniki si va circula numai pe distanta Bucuresti Nord (plecare la 12,24) – Sofia – Kulata (sosire la 2,25).

De asemenea, trenul Rapid 462 Thessaloniki – Kulata – Sofia– Bucuresti Nord, cu plecare, miercuri, din Thessaloniki, va circula numai pe distanta Kulata (plecare 3,50) – Sofia – Bucuresti Nord (sosire la 18,30) si va fi anulat pe portiunea Kulata –Thessaloniki.

Daca in zilele urmatoare este posibil sa mai apara anunturi cu trenuri sau curse aeriene anulate, pe segmentul turism specialistii nu intrevad mari probleme. Cel putin deocamdata. In cazul in care greva se va prelungi pana in jurul datei de 15 mai, atunci vanzarile vacantelor catre Grecia pentru aceasta vara s-ar putea sa aiba de suferit, iar lumea sa se sperie.

Vanzarile inca nu au inceput pentru sezonul estival, dar daca situatia va continua pana pe 15 mai, atunci intr-adevar vor fi probleme. Pana acum, din discutiile cu hotelierii greci lucrurile sunt linistite. Agentiile noastre au luat legatura cu partenerii de acolo si situatia este buna. Grav va fi daca aceasta greva va duce la inchiderea vamilor sau va tine suficient timp incat oamenii sa prinda teama de a-si mai petrece vacanta acolo” , a declarat pentru incont.ro Dragos Raducan, secretar general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Grecia ca miercuri, 5 mai 2010, toate zborurile aeriene internationale dinspre si spre aeroportul din Salonic vor fi blocate, iar ferry-boat-urile vor fi oprite la tarm. Transporturile si comertul din regiune sunt afectate din cauza protestelor sociale care au loc in aceasta perioada in Grecia.
 
Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Grecia ca miercuri, 5 mai 2010, toate zborurile aeriene internationale dinspre si spre aeroportul din Salonic vor fi blocate, iar ferry-boat-urile vor fi oprite la tarm.
 
De asemenea, vor fi afectate si zborurile interne, precum si circulatia feroviara. Cursa Salonic - Bucuresti va fi suspendata in noptile de 4 spre 5 mai si 5 spre 6 mai.

Greva declansata astazi urmeaza protestelor de sambata de la Atena, cand grecii au iesit in strada, in semn de protest fata de imprumutul de la FMI si UE si fata de masurile de austeritate pe care le pregateste Guvernul.