El a afirmat, intr-un discurs televizat, ca iahturile si alte ambarcatiuni confiscate de la bancherii dati in urmarire vor fi folosite pentru transportul turistilor catre insule. "Exista case care au fost construite ilegal si pe care le vom expropria", a spus el.

Chavez a adaugat ca arhipelagul, care este clasificat drept parc national, a fost in realitate privatizat de membrii venezuelani si straini ai "burgheziei bogate".

Los Roques a fost declarat zona protejata in 1972 si nu este clar de ce autoritatile locale au permis aparitia proprietatilor private, care au trasnformat arhipelagul intr-una dintre cele mai luxoase destinatii maritime din America Latina.

Dupa preluarea puterii, in 1999, Chavez a declansat o ampla campanie de nationalizari, care a vizat producatori de ciment, otelarii sau proprietari de terenuri, si a obligat unele dintre cele mai mari companii energetice internationale sa renegocieze contractele de forare pentru campurile petrolifere din Venezuela.

Exproprierile din Los Roques ar putea contribui la cresterea popularitatii lui Hugo Chavez - care a suferit in iunie o interventie chirurgicala pentru extirparea unei tumori maligne - inaintea alegerior prezidentiale de anul viitor.

El ramane foarte popular in randurile populatiei sarace, insa cota de popularitate, ajunsa la circa 40 la suta, este cu aproximativ 30 de procente sub nivelul maxim inregistrat de liderul venezuelan.

Citeste si

Evolutia logo-ului Apple. Cum s-ar putea transforma imaginea celebrului brand dupa moartea lui Jobs FOTO

Pana in 2025, China va construi suficiente turnuri zgarie-nori cat sa umple zece orase de dimensiunea New York-ului. 10 lucruri incredibile despre a doua economie a lumii