”Investigatia a fost extinsa in luna iunie asupra mai multor companii, printre care se regasesc Nova Travel (touroperatorul Eurolines Group Romania, n.r.), Prestige Tours International, Charter Broker si Prompt Service Travel Company (touroperatorul Cocktail Holidays, n.r.).”, spun sursele citate.

Ancheta ar putea fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, potrivit surselor citate.

Consiliul Concurentei a demarat in aprilie anul trecut o investigatie privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta pe piata comercializarii produselor turistice si a pachetelor de servicii turistice prin agentii de turism, dupa o sesizare anonima, autoritatea suspectand agentiile de turism ca isi coordoneaza politicile comerciale in scopul impunerii unui nivel minim de pret de vanzare a pachetelor turistice.

Agentiile anchetate in acest caz sunt: Paralela 45, Paravion, Eximtur, Mareea, Christian Tour, Perfect Tour, HappyTour, Eurolines, Klever Travel, Europabus, Danubius Travel si Amarino.

Este prima investigatie declansata de autoritatea de concurenta in ultimii zece ani.

Consiliul Concurentei a efectuat atunci inspectii inopinate la sediile si punctele de lucru ale mai multor companii active pe piata serviciilor turistice, iar documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta.

Aceasta este prima investigatie declansata de autoritatea de concurenta in urma unor informatii primite printr-o sesizare anonima inregistrata pe platforma avertizorilor de concurenta.

Aceasta platforma reprezinta un instrument care asigura anonimatul persoanelor care doresc sa comunice Consiliului Concurentei informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unor companii.