De altfel, cele trei orase din Peninsula Italica sunt cele mai apreciate de catre romani cand vorbim despre calatorii in aceasta zona a Europei, arata agentia de turism Wizz Tours, din grupul operatorului aerian ungar low-cost Wizz Air.

“Italia este fara indoiala tara preferata a romanilor, indiferent de perioada, iar Roma orasul favorit. De altfel, fiecare a cincea rezervare Wizz Tours a fost facuta pentru capitala Italiei. Oferta noastra pentru Peninsula este una variata, ce include 14 destinatii si aproximativ 6.000 de locuri de cazare de la hoteluri de cinci stele si pana la apartamente pentru buget redus”, spune directorul general Wizz Tours, Istvan Csanalosi.

Cat priveste perioada preferata de romani pentru a calatori in strainatate, indiferent de destinatie, aceasta este din august si pana in noiembrie.

”Daca vorbim de durata vacantei, media este de 3,4 de nopti pentru toate rezervarile din Peninsula. Doar in regiunile precum Sicilia, Sardinia si Bari, unde se gasesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, rezervarile au depasit aceasta medie deoarece turistii au preferat sa isi petreaca aici toata vacanta de vara”, arata compania.

Romanii obisnuiesc sa isi rezerve excursiile de tip city-break cu 46 de zile inainte de data plecarii, iar Roma intra in acest interval. ”Procurarea de bilete in avans pentru vizite la muzee sau pentru diverse alte evenimente culturale nu este inca un serviciu popular printre turistii romani”, spun reprezentantii Wizz Tours.

Pentru sejururile de vacanta de vara, Wizz Tours a introdus recent in portofoliu destinatia Lamezia Terme, in Italia, cu pachete ce incep de la 700 de lei per persoana, pentru sapte nopti de cazare, in septembrie.

Wizz Tours a anuntat in ianuarie ca a inregistrat anul trecut un numar al pasagerilor in intreaga retea de 71.000, cu 66% mai mult decat in 2015, iar Italia a ramas in topul preferintelor romanilor.