"Chiar daca anul trecut a adus o scadere de 5% a numarului de turisti, anul acesta am inregistrat deja un avans de 4%", spune Josef Sommer, managing director al Biroului de Turism din Köln.

La Köln este insa si o comunitate de romani; conform unei statistici din 2009, in orasul german locuiesc si lucreaza peste 1.500 de romani, arata si Claudia Neumann, director de relatii publice si internet in cadrul Biroului de Turism.

Conexiunile aeriene intre Bucuresti si Köln nu au fost niciodata variate, dat fiind ca cele mai multe companii care opereaza zboruri pe Germania sunt axate in special pe Frankfurt si München (principalele hub-uri ale tarii). Este vorba in special de zboruri directe, asigurate de operatorul german Lufthansa, dar si de TAROM sau Carpatair.

Cu escale in marile capitale europene se ajunge la Köln, insa un zbor direct a fost inaugurat de Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, care a inceput operarea in Romania in urma cu trei ani.

Andreas Engel, director de comunicare al Germanwings, spune ca “ situatia este stabila in Romania” si ca anul acesta gradul de incarcare al avioanelor Germanwings a fost de 80%. Germanwings zboara acum din Bucuresti direct catre Berlin, Stuttgart si Köln, orase catre care nu mai sunt alte curse directe din Romania. In aceste orase si-a pus baze Germanwings, iar compania-mama Lufthansa acopera, asadar, cele mai importante puncte din Germania prin conexiuni din aceste orase cu toata Europa.

Cititi mai multe despre povestea orasului Koln intr-un reportaj disponibil pe www.businessmagazin.ro