"Programul special 'Litoralul pentru Toti' starneste de la an la an un interes semnificativ din partea turistilor, care au posibilitatea sa achizitioneze sejururi in extrasezon, pe litoralul romanesc, la preturi mai mult decat avantajoase. Pentru a veni in sprijinul turistilor, lansarea acestei editii beneficiaza de aceleasi tarife maximale din editia septembrie - octombrie 2014, ceea ce inseamna ca aceste pachete pot avea si preturi inferioare acestor plafoane tarifare", se mentioneaza intr-un comunicat al organizatiilor de turism.

Pentru zona Mamaia - Constanta - Eforie, tarifele maximale pentru aceasta editie pentru un sejur de 6 nopti/persoana, fara mic dejun, ajung pana la 205 lei la hotelurile de o stea, la 235 lei la hotelurile de doua stele si la 265 lei la hotelurile de trei stele, in timp ce sejururile care includ micul dejun costa 315 lei la hotelurile de doua stele, 425 lei la hotelurile de trei stele, 485 lei la hotelurile de patru stele si la 605 lei la hotelurile de cinci stele.

Si anul acesta, turistii beneficiaza de o optiune suplimentara, respectiv varianta all inclusive, care asigura toate cele trei mese, servite in regim bufet, bauturi, acces gratuit la locuri de joaca pentru copii, piscine, sezlonguri si umbrele pe plaja. Tarifele maximale pentru sejururile all inclusive de 5 nopti pentru o persoana ajung la 765 lei la hotelurile de trei stele, la 875 de lei la cele de patru stele si la 985 de lei la hotelurile de cinci stele.

Pentru sudul litoralului, respectiv statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, tarifele maximale pentru aceasta editie (04.05 - 19.06. 2015) pentru un sejur de 6 nopti/persoana, fara mic dejun, variaza intre 159 lei (hotel o stea) si 199 de lei (hotel de trei stele) si de la 269 lei (hotel de trei stele) si 469 lei (hotel de cinci stele) - varianta cu mic dejun.

"Programul 'Litoralul pentru toti' este deja o traditie in peisajul turistic romanesc. In perioada 15 mai - 18 iunie, in asteptarea turistilor, hotelierii de pe litoral au pregatit peste 15.000 de locuri de cazare. Speram ca vremea sa fie frumoasa, astfel incat cei care vor veni pe litoral in aceasta perioada sa se bucure de soare si mare la cele mai mici tarife", a afirmat presedintele FPTR, Mohammad Murad.

Locurile vor fi vandute in peste 70 de agentii din toata tara, ceea ce inseamna ca, la sfarsitul editiei de primavara a programului, cel putin 10.000 de turisti vor putea beneficia de vacante pe litoral la tarife reduse.