Soarele a infierbantat astazi nisipul din Vama ca intr-o zi de vara, insa apa rece nu au incercat-o decat cei foarte curajosi, care au avut nevoie si de incurajarile prietenilor. Plaja arata astazi ca-n plin sezon estival, semn ca vacanta a inceput deja.

Startul l-a dat un grup de tineri din Portugalia. Pentru ei, montarea unui cort pe nisipul din Vama a fost o provocare. Manualul de folosire nu le-a fost de mare ajutor, in schimb, au avut noroc cu un vamaoit iscusit.

La Vama au ajuns si cativa tineri din Suceava. Berea rece la bidon i-a mai trezit din amorteala unui drum lung.  Acestor tineri li se vor alatura curand 10.000 de petrecareti. Asa ca, daca vreti sa va bucurati de vacanta fara sa aveti rezervare, trebuie sa cautati o camera prin alte statiuni, deoarece Vama Veche va fi plina.

Daca aveti de gand sa veniti in sudul litoralului, nu luati hotelurile la nimereala, verificati intai daca sunt deschise, altfel o sa aveti surpriza sa gasiti usile inchise.

La Mamaia, in schimb, locurile de cazare sunt aproape epuizate, iar muncitorii lucreaza de zor ca sa termine de aranjat terasele si noile hoteluri. Cei mai multi turisti vor ajunge marti, cu o zi inainte de 1 mai. Cluburile de noapte din Mamaia se vor deschide miercuri, de 1 Mai, si vor ramane asa pana la toamna.

O caravana cu autobuze supraetajate si care alegorice va strabate pe 1 Mai tot litoralul, de la Vama Veche pana in Mamaia, iar pe plaja petrecerile se vor tine lant. In Vama, trupele Suie Paparude, Cultul Sock, Niste Baieti sau Kumm vor sustine concerte pe plaja.  

In Mamaia, cluburile de noapte vor fi vedetele distractiei, unde vor mixa DJ internationali. Vor fi si festivaluri de muzica electronica la iesirea din Mamaia spre Navodari.