Anul trecut, capitala Marii Britanii a gazduit 18,6 milioane turisti straini, in crestere cu 1,2 milioane fata de precedentul record stabilit in 2014.

Printre motivele acestei cresteri organismul de promovare turistica a Londrei, London & Partners, a mentionat organizarea Cupei mondiale la rugby, precum si o serie de expozitii exceptionale precum 'The Birth of Space Age' organizata la Science Museum sau 'Alexander McQueen: Savage Beauty' organizata la Victoria and Albert Museum.

Incepand din 2012, cand a gazduit Jocurile Olimpice, capitala Marii Britanii a atras in fiecare an un numar record de turisti. Anul trecut, europenii au reprezentat peste doua treimi din turistii straini care au vizitat Londra.

"Este fantastic ca din ce in ce mai multi oameni aleg sa viziteze Londra pentru a cunoaste ceea ce capitala noastra si Marea Britanie are mai bun de oferit", a declarat noul primar al Londrei, Sadiq Khan.

Organismul de promovare turistica a Londrei, London & Partners, estimeaza ca turismul sustine aproximativ 700.000 de locuri de munca directe si indirecte la Londra. "Turismul este o parte cruciala a economiei orasului si ne asteptam la o crestere semnificativa a numarului de turisti internationali si britanici la Londra in urmatorii ani", a declarat directorul London & Partners, Gordon Innes.

Primele date sugereaza ca si 2016 a inceput bine, in conditiile in care, potrivit Oficiului national de statistica, 7,4 milioane de turisti straini au vizitat Marea Britanie in primele trei luni, in crestere cu 6% in ritm anual. Desi cifrele nu sunt impartite pe regiuni, in mod normal Londra este responsabila pentru jumatate din numarul turistilor straini care viziteaza Marea Britanie.