Astazi Alexandra este mamica, s-a casatorit si isi creste fetita, intr-o familie frumoasa, in care se vorbeste mult romaneste. Alexandra e o moldoveanca sadea, cu cetatenie americana, care nu a renuntat la pictura, desi rolul de mama ii acapareaza mai tot timpul.

Am vizitat-o la Los Angeles, unde locuiesc si si parintii si fratele ei. Ne-a transmis ca tine legatura cu Romania, cu Vasluiul natal, si ne-a prezentat modul in care isi imparte viata, intre povestile pentru cei mici si fuga la atelier, in lumea culorilor.

Creatiile ei le puteti descoperi pe site-ul artistei - www.alexandranechita.com- si pe pagina sa de Instagram.

Terase private si gradini cu piscine. Case cu un singur nivel si totusi cu vedere pana la Oceanul Pacific. Asa arata zonele rezidentiale de pe dealurile Hollywood-ului. Vestitul cartier din Los Angeles acapareaza an de an zone aride de la periferia orasului, care se transforma incet in ansambluri rezidentiale moderne, in care te simti ca intr-o eterna vacanta.

Jos in vale e plin de artere comerciale, cu magazine de lux, clinici de infrumusetare si multe localuri cochete, in timp ce sus, strazile urca de-o parte si de alta a celebrului semn cu numele Hollywood, unde oamenii traiesc frumos, in locuinte care mai de care mai surprinzatoare. E un peisaj fascinant, in decembrie sunt peste 30 de grade celsius si salbaticia suprafetelor desertice se imbina frumos, cu noile oaze imobiliare care imbraca pantele valurite. Pe una dintre arterele dinspre ocean, dintr-o casa in stil mediteranean, se aud povesti in limba romana.

Micuta se numeste Tevva, are putin peste un an si astazi afla despre capra cu trei iezi. Cu o zi inainte a ascultat Fata Babei si Fata Mosului si pana la sfarsitul lunii va descoperi rand pe rand, basmele romanilor. Mama ei se numeste Alexandra Nechita, are 31 de ani si tine mortis ca printesa familiei sa cunoasca bine povestile si legendele romanesti cu care a rescut si ea

Alexandra e mult mai cunoscuta drept micuta Picasso, si a primit aceasta porecla pe cand avea doar 8 ani iar presa americana o numea "revelatia deceniului" in pictura. Criticii de peste Ocean au vazut asemanari mari intre picturile ei si cele ale celebrului artist Pablo Picasso. A devenit faimoasa in toata America dupa ce, micuta fiind, in marile showurile TV de mare audienta, iar tablourile ei au inceput sa se vanda cu sute de mii de euro.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.