Incasarile au fost generoase fata de ultimii ani. La acest record a contribuit bineinteles si vremea frumoasa, cu temperaturi de 30 de grade Celsius, care a tinut turistii toata ziua pe plaja.

Diferentele sunt enorme fata de 1 mai 2011, care a fost unul ploios si friguros. De altfel, anul trecut au fost la mare doar 20.000 de turisti, poate si pentru ca sarbatoarea a picat intr-o duminica asa ca sejurul nu a fost unul prelungit. Totusi, romanii care au petrecut weekendul de 1 mai 2011 la mare nu au cheltuit mai mult de 2 milioane de euro.

Atat de multi turisti au fost in aceste zile pe litoral, incat patronii barurilor de pe plaja erau cat pe ce sa ramana fara racoritoare si bere.

"Plaja a fost plina, baldachinele la mare cautare, paturile la fel bauturile ce sa spun s-au epuizat. Ce s-a vandut cel mai bine? Totul, totul", spune Claudiu Filimon, proprietarul unei terase pe plaja.

Si in cluburile cu pretentii, clientii au facut comenzi peste comenzi. "Au fost mai mult decat cheltuitori au consumat peste asteptari s-au epuizat stocurile de sampanie de bauturi scumpe", afirma Cristina Sandu, manager de club

Si totusi, nimeni nu regreta ca a aruncat cu bani, chiar daca  multi recunosc ca si-au au depasit cu mult bugetul planificat. "Am fost in club, am stat la hotel de 3 stele, am mancat la restaurant. In medie, 10 milioane pe zi. {ai numai sticla de sampanie e 3,5 milioane", spune unul dintre petrecareti.

40.000 de turisti si au petrecut minivacanta in Mamaia Costinesti si Vama Veche. Fiecare a platit 43 de euro pe zi pe cazare si mic dejun, ceea ce inseamna ca intr-o singura zi s-au cheltuit 1.720.000 euro. Daca tragem linie constatam ca in 4 zile s-au facut incasari de 6.880.000 euro si aici nu vorbim de consumatia de pe plaja, terase sau cluburi.
 
Multi romani au ajuns de 1 mai si la inaltime. Cifrele hotelierilor arata ca 20.000 de turisti s-au cazat in varf de munte, si au cheltuit 3,5 milioane de lei, de doua ori mai mult fata de anul trecut.

In ceea ce ii priveste pe cei care au petrecut in strainatate, agentiile de turism vorbesc despre aproape 5.000 de romani. Asa cum era de asteptat aproape jumatate dintre ei au ales Bulgaria, unde au platit numai pentru cazare 160.000 de euro.

Probabil inca pe atat pentru mancare si bautura. Datele berarilor arata ca anul aceste de 1 mai romanii au consumat 50 de milioane de litri de bere fata de 25 de milioane anul trecut. Cresteri s-au inregistrat si la carne, unde vanzarile au fost mai mari cu 20% fata de 2011.