Veniturile din turism ar oferi o gura de oxigen mult ravnita de aristocratii sufocati de cheltuielile necesare intretinerii grandioaselor proprietati.

Intr-un decor ce incearca sa aminteasca de maretia vechii aristocratii italiene, traieste familia Roero: contele, contesa, cele trei fiice ale lor si doi catei. Pentru a face fata cheltuielilor, la inceputul lunii, cei doi soti au decis sa includa castelul din secolul al 14-lea mostenit in programul "Welcome to the Castle", ce ii incurajeaza pe turistii locali sau straini sa isi petreaca macar cateva zile pe o proprietate incarcata de istorie. Vizitatorii nu s-au lasat asteptati.

Contele Aimone Roero di Monticello: "Ma uimesc mereu reactiile oamenilor atunci cand isi dau seama ca exista viata in interiorul castelului. Probabil se gandesc la el ca la un simplu monument."

Si castelul de Pralormo asteapta vizitatori. Mareata constructie dateaza din secolul al 12-lea si se afla in familia contelui Filipo Beraudo de cinci secole. Stapanul castelului spera sa ii vrajeasca pe turisti cu gradina sa in care a plantat 80.000 de lalele.

Castelul Malabaila din Canale le ofera turistilor cazare, mese festive si ocazia de a vizita podgoriile sale, unde sunt produse 9 soiuri de vin, exportate cu succes in Statele Unite si Japonia.

40 de proprietati au fost incluse in programul "Welcome to the Castle", ce se deruleaza pe perioada Expozitiei Mondiale de la Milano, adica din mai pana la finalul lunii octombrie.