Zece la suta dintre strainii veniti anul acesta la noi in tara au trecut prin cea mai mare cladire din Europa, Palatul Parlamentului. 

Norvegienii si danezii nu se regaseau pana anul acesta pe lista vizitatorilor ajunsi in Romania.

"E foarte frumos ca am vazut acest Palat. Suntem aici pentru prima data si ne place sa invatam istorie si sa vedem ce fac oamenii cu banii".

Surprinzatoare este si prezenta olandezilor.
 
"Am vrut sa mergem la Budapesta si apoi am zis de ce sa nu mergem in Romania? Stam in Bucuresti si mergem la apartament acum, care e Bed&Breakfast, deci e ok. Am si mancat ceva ieftin si foarte bun".

Intr-adevar Romania este o destinatie ieftina pentru turistii straini. Cu pretul unei singure nopti petrecute la New York, aici strainii petrec cinci zile. Citybreak-urile sunt cele mai ieftine din Europa, in Bucuresti, iar mancarea e doar 40 de dolari pe zi.

Surprinzator este faptul ca din Germania vin cei mai multi sa ne viziteze. Urmeaza Israelul, iar Italia e pe locul al treilea, cu peste 100.000 de turisti in doar sapte luni. Francezii, americanii si britanicii figureaza si ei in topul Institutului de Statistica.

Cresterea cu 16% fata de anul trecut se datoreaza si dublarii numarului de vase de croaziera care opresc in Portul Constanta, dupa inchiderea rutelor spre Ucraina. De asemenea, printul Charles al Marii Britanii a contribuit si el la dezvoltarea fara precedent a turismului din zonele rurale ale Transilvaniei. Statiunile montane si balneare sunt si ele tot mai vizitate. Din pacate turismul din Delta Dunarii scade de cinci ani incontinuu.