Una dintre noutatile verii este zborul Bucuresti-Stockholm. Aceasta este prima curs, care sa pare sa fie de succes. Din 118 locuri 80 sunt deja ocupate. Ceea ce inseamna un grad de ocupare 67 la suta. Cu 2 la suta mai mult decat media.

Pentru ca este un oras vechi, frumos, construit pe cateva mii de insulite, Stockholmul a fost numit Venetia Nordului, asa ca a devenit o destinatie turistica importanta, in special pentru vacantele de weekend de scurta durata.

Pretul unui bilet incepe de la 160 de euro, iar inainte de imbarcare cativa calatori i-au sugerat managerului Tarom, belgianul Christian Heinzmann, sa creasca frecventa zborurilor.

Tot in iunie Tarom va incepe zborurile de la Iasi la Bergamo, iar la finalul verii de la Bucuresti la Beijing. Ultima cursa a intarziat pentru ca Tarom insista sa obtina un slot orar mai bun de aterizare si decolare din capitala Chinei. Pretul unui bilet Bucuresti-Beijing va fi de 600 de euro.

Si alte companii anunta curse noi din Romania. Wizz Air va zbura de la Craiova la Roma, Bologna, Dortmund si Barcelona. Blue Air, in schimb, a ales sa introduca mai multe curse de vacanta spre Turcia si Grecia.