Numarul miliardarilor care locuiesc in Marea Britanie a crescut pentru prima oara la peste 100, potrivit Sunday Times Rich List 2014. Astfel, cifra a ajuns la 104, iar averile lor cumulate sunt de peste 301 miliarde de lire sterline, fata de 245 miliarde de lire in 2013. 

In Londra, locuiesc 72 de miliardari, mai multi decat in oricare alt oras din lume, capitala britanica fiind urmata la mare distanta de Moscova, unde traiesc 48 de miliardari. Pe locul al treilea se afla New York, cu 43 de miliardari, San Francisco cu 42, Los Angeles cu 38 si Hong Kong cu 34. 

In prezent, averile cumulate ale miliardarilor din Marea Britanie sunt peste nivelul dinainte de declansarea crizei financiare, de 201,99 miliarde de lire (247 miliarde de euro), inregistrat in 2008. 

In schimb, noile date arata ca PIB-ul pe cap de locuitor din Marea Britanie, indicator folosit la masurarea averii medii a populatiei, a scazut de la un maxim atins in 2008, pe care nu il va depasi, conform estimarilor, inainte de 2017. 

Potrivit organizatiei umanitare Trussell Trust, cea mai importanta banca de alimente din Marea Britanie, numarul persoanelor care au solicitat ajutoare alimentare de urgenta a crescut cu 163% in decurs de un an, la sfarsitul lunii martie fiind in aceasta situatie 913.000 de persoane.  Cifra este considerata socanta de Trussell Trust, intrucat nu include persoanele care au cerut ajutor altor organizatii si nici pe cei carora le-a fost rusine sa solicite acest tip de sprijin.

In fruntea topului miliardarilor se afla fratii Sri si Gopie Hinduja, originari din India, care conduc Hinduja Group si au o avere estimata la 11,9 miliarde de lire. 

Magnatul rus Aliser Usmanov, actionar la clubul de fotbal Arsenal, detinatorul unei averi de 10,65 miliarde de lire, a cazut pe pozitia a doua. 

Cel mai bogat britanic este ducele de Westmister, cu o avere de 8,5 miliarde de lire, aflat pe locul 10. 

Alte figuri cunoscute din acest top sunt patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici (8,52 miliarde lire), proprietarul Sports Direct, Mike Ashley (3,75 miliarde lire ) si fondatorul Virgin Group, Sir Richard Branson (3,6 miliarde lire).