Publicatia, aflata la randul sau in posesia lui Bezos, a indicat joi ca acesta este cumparatorul anonim al fostului Muzeu de textile din Washington, o structura de 2.500 de metri patrati, cu o gradina de 650 de metri patrati.

Proprietatea include doua case istorice utilizate de mai multi zeci de ani pentru muzeu. Potrivit agentiilor imobiliare responsabile cu vanzarea sa, aceasta ar fi putut fi transformata in ambasada sau scoala privata.

Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata de Forbes la 70 miliarde de dolari, ar fi platit in numerar.

Potrivit Washington Post, care citeaza o sursa familiara cu tranzactia, miliardarul intentioneaza sa isi pastreze resedinta din Seattle, unde are sediul Amazon, si sa isi foloseasca noua proprietate pentru perioadele in care viziteaza capitala impreuna cu sotia si cu cei patru copii sau pentru receptii.

Proprietatea este situata in districtul Kalorama, care gazduieste numeroase ambasade si unde ii va avea drept vecini pe Ivanka Trump si pe sotul sau, Jared Kushner, dar si pe Barack Obama, alaturi de familie.

Potrivit New York Times, resedinta cuplului Kushner-Trump se intinde pe o suprafata 630 de metri patrati. Nu se stie daca proprietatea, evaluata la 5,5 milioane de dolari, a fost cumparata sau este doar inchiriata.

Familia Obama va plati o chirie lunara de 22.000 pentru viitoarea sa casa cu opt camere, estimata la aproximativ 6 milioane de dolari.