Restaurantul din Elvetia este urmat pe locul al doilea de Per Se din New York al bucatarului Thomas Keller si pe locul al treilea de restaurantul Kyo Aji din Tokyo, al bucatarului Kenichiro Nishi.

In realizarea clasamentului s-a folosit un algoritm numit Ciacco, porecla prietenului mancacios al lui Dante din "Infernul", inventat de Antoine Ribaut, arhitect franco-american de sisteme informatice. El a folosit date din surse care au inclus 200 de ghiduri alimentare din 92 de tari, cum ar fi Michelin, Gault & Millau si Zagat, si recenzii de pe site-uri precum TripAdvisor si OpenTable, relateaza The New York Times.  

Un comitet de experti, printre care Jean-Robert Pitte, istoric si geograf francez in domeniul vinurilor si alimentelor, si jurnalistul german specializat in stiri din acest domeniu Jörg Zipprick, a definit criteriile, intre care calitatea produselor alimentare, ambianta, listele de vinuri si bauturi spirtoase si serviciile.  

"La Liste" include restaurante din 48 de tari, dintre care 126 din Japonia, 118 din Franta, 101 din Statele Unite, 69 din China, in timp ce Spania, Germania si Italia au fiecare peste 50 de locatii in acest top.  

Patru restaurante din Bucuresti - Beca's Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot Francais, Joseph by Joseph Hadad - apar pe lista celor mai bune 1.000 de restaurante din lume, potrivit La Liste, anunta Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Pentru a garanta obiectivitatea si independenta clasamentului, La Liste s-a bazat pe experienta unor chefi de prestigiu, care au fost rugati sa evalueze, in mod confidential, ghidurile de specialitate din tarile lor, 300.000 de publicatii de acest fel fiind consultate online.   

La Liste a fost prezentata de Philippe Faure, presedinte al agentiei de promovare a turismului Atout France, in prezenta lui Laurent Fabius, ministru al Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale al Frantei.