In Mamaia, turistii nu se uita la bani cand vine vorba despre cazare. Hotelurile de patru si cinci stele, dar si apartamentele de lux au avut cel mai mare succes.

"Pachetele pornesc de la 1.700 de lei de persoana si ajung la 3.000 de lei pentru 5 nopti de cazare intr-un apartament. Oaspetii nostri sunt intampinati cu fructe, cocktailuri pe plaja, iar in pret este inclus micul dejun, sezlong pe plaja si piscine, sauna si jacuzzi",
spune Raluca Dumitrascu, reprezentant al unui hotel de cinci stele.

La doua si trei stele, tarifele variaza intre 100 si 300 de lei. Toate hotelurile ofera reduceri pentru pachete mai mari de cinci nopti, asa ca si aici locurile s-au epuizat. Peste 30.000 de turisti sunt asteptati numai in Mamaia.

In ceea ce priveste plajele, abia au fost scoase la licitatie. Preturile de pornire sunt cuprinse intre 1 leu si 12 lei metrul patrat, pe sezon. Daca alocam unui sezlong 10 metri patrati, asta inseamna ca operatorul va plati Apelor Romane, in medie, 120 de lei pentru intregul sezon estival. Daca inchiriaza sezlongul in fiecare zi din cele trei luni de vara, cu un pret mediu de 15 lei pe zi, la final, operatorul va incasa 13.500 de lei, adica de 10 ori mai mult decat a platit statului roman.

Plajele vor intra in administrarea operatorilor din turism cu doar o saptamana inainte de 1 mai, cand vor trebui sa fie gata amenajate cu sezlonguri si baruri pe plaja.