Inainte de '89, plajele si strandurile din nordul Capitalei erau arhipline. Oamenii mergeau sa se relaxeze la terasele si piscinele din Herastrau, Floreasca sau Lacul Tei. In ultimii 25 de ani, acest paradis s-a transformat in balti murdare. Doar cateva ruine, sufocate de gunoaie si mâl mai amintesc de vechile stranduri.

Pana la sfarsitul anului insa, autoritatile promit ca toate acestea se vor schimba. Lucrarile de amenajare si modernizare a Lacurilor FLoreasca si Tei au inceput de cateva luni bune. In zona Parcului Bordei, muncitorii curata lacurile si le adancesc, ca sa poata pluti ambarcatiunile.

Traseul porneste din Lacul Herastrau, trece prin ecluza in Lacul Floreasca si ajunge printr-o noua ecluza in Lacul Tei. Imediat dupa finalizarea lucrarilor, circuitul turistic va putea fi parcurs cu bicicleta, la pas si pe apa.

Pe Lacurile Floreasca si Tei vor fi amenajate 12 debarcadere si 6 porturi. Pe lista de achizitii a Primariei Capitalei gasim un vaporas cu alimentare cu celule fotovoltaice, zeci de echipamente de wind si kite surf, caiace, barcute si hidrobiciclete.

Oamenii vor putea merge si la spectacole in doua amfiteatre si la o sala polivalenta cu o capacitate de 360 de persoane. Iar daca vor dori sa faca o baie, vor avea 3 piscine la dispozitie.

Primaria Capitalei s-a gandit si la cei care iubesc plimbarile cu bicicleta si va amenaja o pista de 4 kilometri si jumatate. Iar pentru ca biciclistii, dar si pietonii sa poata ajunge de pe un mal al lacului pe altul, va fi construita si o pasarela.

Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei: "Exista o presiune si o necesitate de a asigura locuri de loisir din Bucuresti, mai ales in zona asta".

Nota de plata trece de 88 de milioane de lei. Un sfert sunt fonduri europene. Mai e mult insa pana vor fi amenajate lacurile capitalei din Străuleşti, Griviţa, Băneasa, Herăstrău, Floreasca, Tei, Plumbuita, Fundeni, Dobroieşti şi Pantelimon.