Pe vremuri, nu oricine avea acces la renumitul Complex Astoria, din Snagov. Acum, "Inspectorul Vacanta" a gasit acolo gropi de gunoi in padurea din apropiere si casute de vacanta in paragina.

Cand a vazut imaginile, Garda de Mediu a amendat Societatea Feroviara de Turism, care detine Astoria, pentru neregulile ecologice semnalate. Si cam atat.

Filmare cu camera ascunsa :

- Nu vine nimeni sa ne serveasca ? Scuze, trebuie sa mergem noi la bar sau vine cineva aici.
- Nu, o sa vina cineva. La un moment dat

In cautarea unui loc potrivit pentru o evadare la sfarsit de saptamana, ne-am oprit la Complexul Astoria din Snagov, de langa Bucuresti.

Locul era renumit candva pentru recreere. Am vrut si noi sa vedem ce-a mai ramas din el. In plimbare, ne-a insotit directorul complexului - Ionut Grigore.

Gura de oxigen de altadata a fost inlocuita de un miros oribil, care provine de la mormanele de gunoaie, aflate in degradare.

- Ce vreti sa faceti aici in groapa asta? De ce e o groapa aici?
- E ca un rau aici de mizerie …curge la vale… Sunt arse…
- De ce sunt arse?
- Sunt arse din cosurile alea mari de unde le depoziteaza clientii.

Nu e nevoie sa fii specialist in mediu ca sa-ti dai seama de problema ecologica de la Astoria. Proprietatea apartine de Societatea Feroviara de Turism, o institutie aflata in subordinea ministerului transporturilor. Am cerut imediat explicatii.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.