"In acest an, potrivit cererilor, estimam ca vor pleca in revelioane exotice peste 3.000 de romani, numar in crestere fata de anii trecuti. Oamenii au prins gustul acestor revelioane si au inceput sa stie de ele", a declarat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, citat de Mediafax.

Printre destinatiile exotice care vor atrage de revelion si turisti romani se numara Maldive, Thailanda, Mauritius, Seychelles, Republica Dominicana, Hong Kong, Las Vegas si Africa de Sud.

"Pretul de persoana pentru un astfel de revelion este, in medie, de peste 2.500 de euro, incluzand asigurari, transport, transferuri, cazare si masa. Preturile revelioanelor exotice nu sunt nici in crestere, nici in scadere", a mai spus Burcea.

In ultimii ani, a adaugat seful Paralela 45, din ce in ce mai multi turisti cu venituri ridicate prefera pentru Revelion fie vacantele cu mult soare si relaxare pe insule exotice, cum sunt Maldive, Mauritius, Bali si Republica Dominicana, fie circuitele in care imbina si aspectul cultural, precum cele in Thailanda, Mexic sau Cuba.

Paralela 45 a scos recent pe piata primul charter pentru Revelion, spre Maldive, si estimeaza ca aceasta va fi cea mai vanduta destinatie exotica pentru Revelionul 2015, ocupandu-se deja 30% din capacitatea avionului.

Pretul unui pachet in Maldive incepe de la aproximativ 4.000 de euro de persoana pentru 6 nopti de cazare la hotel de 5 stele, cu masa, transferul si biletul de avion incluse.

Pentru insulele Mauritius, ofertele pornesc de la 2.850 de euro de persoana pentru 8 nopti de cazare la un hotel de 5 stele cu demipensiune, bilet de avion si transferuri.

Cu un buget mai scazut, turistii pot vizita Mexicul si Cuba, respectiv orasele Cancun si Havana, intr-o excursie de 9 nopti la hoteluri de 4 si 5 stele, cu bilet de avion si transferuri incluse, la preturi incepand de la 2.190 euro de persoana.

Cele mai accesibile vacante exotice de Revelion raman Thailanda si Republica Dominicana, unde un pachet de sapte nopti, cu transport si cazare la cinci stele, poate fi cumparat si cu 1.245 de euro de persoana.