Primele zece cele mai populare destinații în rândul românilor în 2018 aparțin Europei și sunt distribuite în zone variate ale continentului.

Cu un preț mediu al biletului de avion de 72 de euro, Roma a fost cea mai căutată destinație, urmată de Londra și de Barcelona.

În ciuda interesului vădit pentru culturi vorbitoare de limbi latine (Milano, Paris, Lisabona), românii au fost, de asemenea, atrași de orașe precum Istanbul și Valetta.

Turcia și Canada, printre țările cu cea mai mare creștere a căutărilor

Conform analizei momondo.ro, deși au crescut căutările de zbor către destinații exotice precum Panama (116%) și țara insulară Mauritius (87%), unul dintre cele mai interesante trenduri întâlnite în rândul călătorilor români în 2018 este reorientarea către orașele din Turcia (84%).

De asemenea, odată cu ridicarea vizelor și introducerea rutelor directe către Montreal și Toronto, românii au căutat cu 76% mai multe zboruri către Canada în acest an, fiind pe locul 5 în topul destinațiilor în trend, după Cipru.

Milano, Berlin și Budapesta au fost cele mai ieftine destinații în 2018

Anul 2018 a fost unul ideal pentru călătorii care au dorit să viziteze cele mai populare capitale europene, având în vedere faptul că pentru cinci dintre acestea zborurile dus-întors au avut prețuri mai mici de 73 de euro.

Cu o medie a prețului la biletul de avion de 53 de euro, Milano este cea mai ieftină destinație către care au călătorit românii în 2018, urmată de Berlin, cu o diferență de cost de 8 euro. Cel mai popular oraș al anului, Roma, intră în top 5 cele mai ieftine destinații în privința costului de zbor, în medie, cu 72 de euro / bilet.

Privind dincolo de granițele europene, Tel Aviv a fost cea mai accesibilă destinație din punct de vedere financiar pentru români, cu un preț mediu al biletului de avion dus-întors de 127 de euro în 2018.

Orientul Mijlociu își consolidează poziția în acest clasament cu Marrakech și Dubai, ale căror zboruri au costat, în medie, 149, respectiv 228 de euro anul acesta. New York și provincia thailandeză Krabi încheie topul celor mai ieftine destinații din afara Europei, cu prețuri medii de sub 550 de euro pentru zborurile dus-întors din România.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global.