De la Tulcea, o nava rapida merge de doua ori pe zi, pana la Sulina. 50 de lei si un drum de o ora si jumatate te despart de vacanta ideala. Trebuie insa sa va faceti rezervare din timp.

Puteti sa va cazati la localnici cu 70-80 de lei pentru o camera sau la hoteluri de trei si patru stele daca vreti sa incercati experienta confortului in mijlocul salbaticiei. O camera pe malul Dunarii, cu o priveliste de vis, nu costa mai mult de 150 de lei, iar cateva hoteluri sunt deschise tot timpul anului.

Mancarurile din peste sunt deliciul zonei. Veti fi cuceriti definitiv de ostropelul de somn sau de crapul pe varza. Preturile variaza intre 15 si 30 de lei. Incercati si storceacul, o ciorba de peste pe care o gasiti numai in Delta Dunarii si care costa in jur de 15 lei.

Nu ratati nici chiftelutele din peste, scrumbia marinata sau stavridul afumat. Avantajul este ca Sulina are deschidere si la Dunare si la mare, asa ca veti putea manca si peste de apa dulce si peste de apa sarata.

Odata satisfacute poftele culinare, puteti sa va savurati cafeaua pe pontonul amplasat chiar in mare. Excursiile pe canalele inguste, pline de nuferi si pasari sunt minunate pentru pasionatii de fotografie dar si pentru o partida de pescuit. Cu 30-40 de lei, va puteti bucura timp de o ora de o plimbare printre frumusetile Deltei.

Dincolo de frumsetile naturale, la Sulina puteti vedea si frumuseti create de mana omului: de exemplu un far vechi are peste 150 de ani, care pe timpuri semnaliza varsarea Dunarii in mare.

La ceas de asfintit, puteti sa faceti si o plimbare cu calul, pe plaja. 50 de lei va costa ora de echitatie.

Spre deosebire de alte localitati din Delta, in care linistea este stapana, Sulina este un oras plin de terase si restaurante, care seara se anima asa ca nu aveti timp sa va plictisiti.