"Anul trecut au ajuns in Costa del Sol 22.300 de turisti romani, fata de cei 18.400 care si-au petrecut vacantele cu un an in urma in sudul Spaniei. Cresterea de anul trecut se explica prin lansarea pachetelor pentru seniori, prin care persoanele cu varste de peste 55 de ani isi pot petrece vacantele in extrasezon, la preturi reduse", a declarat agentiei Mediafax Salvador Pendon, presedintele Patronatului pentru Turism din Costa del Sol.

El estimeaza ca in acest an numarul turistilor romani care isi vor petrece vacantele in Costa del Sol va creste, pe fondul iesirii Europei din recesiune.

Un alt factor care va contribui la evolutia pozitiva a numarului de vizitatori in sudul Spaniei este situatia instabila a unor tari din zona Marii Mediterane.

"Chiar daca turismul a inceput sa fie pe un trend ascendent, preturile in Costa del Sol vor ramane constante in 2011. Nu am redus tarifele in ultimii doi ani, chiar daca turismul a fost afectat de criza", a spus Pendon.

Irina Sarbu, reprezentanta agentiei de turism Perfect Tour, spune ca pretul unui pachet pentru seniori, care include sapte nopti de cazare in perioada octombrie-aprilie, transport cu avionul si trei mese pe zi, costa 395 de euro de persoana.

Turismul pentru seniori presupune ca cel putin una dintre cele doua persoane care se cazeaza intr-o camera dubla sa aiba peste 55 de ani.

In schimb, pachetele clasice, in sezon, depasesc 800 de euro pentru sapte nopti de cazare la un hotel de patru stele, zbor si doua mese pe zi.

"In primele doua luni ale acestui an avem mai multe cereri pentru Costa del Sol atat pentru perioada de vara, cat si pentru programele pentru seniori", a adaugat Irina Sarbu.

Anul trecut, in Costa del Sol si-au petrecut vacantele aproximativ 8,8 milioane de turisti straini.