2015 este al saselea an consecutiv in care turismul international continua sa creasca peste trendul pe termen lung prognozat de UNWTO in perioada 2010-2020 (3,8%). Secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, a aratat ca 

Numarul turistilor internationali care au vizitat Europa, Asia-Pacific si continentul american a crescut cu 5% in toate cele trei cazuri, in schimb a scazut cu 8% in Africa de Nord, unde tari precum Tunisia au fost afectate de atentatele impotriva zonelor turistice.  

"Rezultatele pe 2015 au fost influentate de ratele de schimb, pretul in scadere al petrolului si crizele din numeroase locuri ale plantei", potrivit OMT.  

O serie de atentate au afectat in 2015 o serie de importante destinatii turistice mondiale precum Tunisia, Egiptul si Turcia.  

"Ne confruntam in prezent cu o amenintare mondiala", a recunoscut secretarul general al OMT, Taleb Rifai, care le transmite turistilor sa nu renunte sa calatoreasca de teama atentatelor, iar catre state sa adopte toate masurile necesare pentru securitatea maxima.  

In 2016, OMT se asteapta la o noua crestere de 4% a sosirilor de turisti internationali la nivel mondial.