Potrivit celei mai mari agentii de turism din Romania, cele mai cautate au fost sejururile early booking pentru destinatii din Grecia, Turcia sau Spania, compania vanzand in total vacante pentru circa 8.000 de turisti la Targul de Turism al Romaniei.

Majoritatea celor care au cumparat un pachet turistic de la agentie la acest targ au ales vacantele de vara - sejururi la mare sau circuite -, fiind stimulati de reducerile de pana la 50% disponibile prin programele de early booking, la care s-au adaugat si ofertele speciale, arata un comunicat al companiei.

"Majoritatea romanilor aloca cea mai mare parte a bugetului anual de vacanta, pentru un singur sejur pe an, vara, in vacanta copiilor, orientandu-se de cele mai multe ori catre destinatii usor accesibile sau conectate prin curse charter", a declarat directorul general al Christian Tour, Marius Pandel.

In topul celor mai solicitate destinatii se afla insulele Creta, Corfu sau Thassos, Antalya, dar si destinatii din Spania precum Mallorca, Tenerife si Gran Canaria.

Acestea au fost destinatiile cautate si rezervate mai cu seama de catre familiile cu copii, generand o cheltuiala medie de circa 400 euro/persoana.

Cea mai cautata destinatie a acestui targ de turism a fost insula Mallorca, pentru care reducerile au ajuns la 250 euro/camera/sejur, potrivit turoperatorului.