Pentru ca ofera confort sporit dar si facilitati extinse, preturile pentru cazarea la un castel sau conac pot fi cu pana la 15% mai mari decat la un hotel clasificat cu acelasi numar de stele.

Conform studiului HotelGuru.ro, turistii platesc in pretul de cazare si experienta in sine dar si uzura, care pentru o cladire de patrimoniu poate fi mult mai costisitor de intretinut.

Astfel, pretul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei incepe de la 200 lei pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietatilor pot include si servirea pranzului sau a cinei, de la 50 lei de persoana. Pentru grupuri mai mari, hotelierii pot organiza degustari de vinuri, pot aduce mestesugari locali sau ansambluri folclorice, elemente care sunt pe placul turistilor straini.

Conform studiului, cele mai cautate unitati de cazare cu 'blazon' din Transilvania de catre turistii straini sunt Castel Haller Ogra de langa Targu Mures, Castelul Hotel Daniel Talisoara (judetul Covasna), Castel Templul Cavalerilor Valisoara si Castelul Printul Vanator, din Turda.