Primele rezervari pentru vacanta Pascala au fost realizate de la mijlocul lunii februarie, iar Praga, Viena, Roma, Amsterdam si Sicilia au fost cele mai solicitate destinatii.

Bugetul mediu alocat de cei care opteaza pentru destinatii externe se ridica la circa 350 euro de persoana, similar celui cheltuit in 2015, suficient pentru a acoperi biletele de avion, cazarea cu mic dejun inclus pentru trei nopti la un hotel de trei stele, dar si transferul tur-retur de la aeroport la hotel.

“Anul acesta am observat din timp interesul crescand al romanilor pentru calatoriile de Pasti, in conditiile in care primele rezervari le-am avut inca din a doua luna a anului. Majoritatea a ales sejururi de 3-4 zile, in Europa, cu costuri medii, de pana la 400 euro de persoana, insa am inregistrat cereri inclusiv pe pachete de peste 1000 euro, pentru circuite sau destinatii exotice, in Iordania, Israel sau Peninsula Sorrentina, in Italia”, a declarat Remus Visan, director general Paravion, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cel mai scump pachet de Paste din oferta Paravion s-a ridicat la circa 1.200 euro/ persoana, pentru un circuit de 8 zile in Iordania, cu bilet de avion dus-intors, cazare la hoteluri de patru stele, excursii organizate la principalele obiective turistice, jeep safari si transfer aeroport-hotel-aeroport.

A doua cea mai costisitoare vacanta pascala vanduta de agentie anul acesta s-a ridicat la 880 euro/persoana, tot pentru un circuit, insa in Israel. Bugetul acopera 6 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de patru stele, biletele de avion, excursii la obiective turistice si transfer de la hotel la aeroport, si invers.

Anul trecut, majoritatea celor care au ales sa calatoreasca in Europa de 1 Mai au preferat Bulgaria, Grecia, Cipru si Italia, iar cei care s-au orientat mai departe de continent, au ales Egiptul si Dubaiul.

Destinatiile interne de Pasti au generat, anul acesta, circa 10% din vanzarile dedicate Paravion, cele mai accesate pachete fiind cele din Mamaia, Vatra Dornei, Durau, Baile Felix si Predeal. Pentru vacantele in Romania, bugetul mediu se ridica la circa 150 euro, suma care, insa, acopera strict serviciile de cazare pentru 3 nopti, cu mic dejun si masa traditionala de Pasti, fara transport sau alte obiective asigurate de agentie.

Paravion este cea mai mare agentie de turism online din Romania, care opereaza pe mai multe piete din Europa de Est si in Turcia, oferind servicii precum rezervari de bilete de avion, vacante, inchirieri auto si hotel.