• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
2.000 de persoane protesteaza fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, la Arad

2.000 de persoane protesteaza fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, la Arad

Circa 2.000 de persoane participa, duminica dupa-amiaza, la Arad, la un protest fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, oamenii acuzand ca, sub pretextul autorizatiilor obtinute pentru resurse conventionale, companiile cauta gaze de sist, iar proteste similare au loc la Cluj si Timisoara.

Printre participanti se numara primari din judet si oameni de afaceri, in special din sectorul agricol, care tin discursuri pe o scena amplasata in Piata Avran Iancu, avertizandu-i pe cei prezenti asupra presupuselor riscuri pe care le prezinta tehnologia explorarii si exploatarii gazelor de sist. In discursuri, organizatorii actiunii reclama ca substantele folosite in tehnologia de valorificare a gazelor de sist sunt daunatoare mediului si sanatatii populatiei, informeaza Mediafax.
 
Actiunea este autorizata sa se desfasoare pana la ora 19.00, timp in care manifestantii vor participa si la un mars prin centrul orasului, pe un traseu cuprins intre Teatrul de Stat, Primaria Arad si Catedrala Arhiepiscopala.
 
Actiuni similare au loc, duminica dupa-amiaza, si la Cluj-Napoca si Timisoara. Astfel, peste 100 de persoane protesteaza, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, fata de exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice. Protestul de la Cluj-Napoca nu este autorizat.
 
La Timisoara, aproximativ 100 de persoane din municipiu si din localitati situate in apropiere protesteaza, de la ora 15.30, in Piata Victoriei, unii batand in tobe, iar altii fluierand. Protestul de la Timisoara este autorizat sa se desfasoare pana la ora 19.00.
 
Si la Bucuresti, peste 100 de persoane participa duminica dupa-amiaza, in Piata Universitatii, la un protest autorizat fata de extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, ei cerand interzicerea prin lege a acestei metode. Protestul este organizat de mai multe ONG-uri care au declarat 6 aprilie "Ziua nationala de protest impotriva fracturarii hidraulice". Mobilizarea s-a facut atat prin intermediul retelelor de socializare, cat si prin afise lipite in locuri publice.

6 aprilie 2014 18:15
Modifică setările cookies